A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне Некомерційне Підприємство "Михайлівська багатопрофільна лікарня" Михайлівської Селищної Ради Василівського Району Запорізької Області

Національна служба здоров’я розпочинає онлайн навчання лікарів новій системі кодування хвороб за принципом ДРГ

Дата: 01.04.2020 15:09
Кількість переглядів: 1253

У січні 2020 року стартує ОНЛАЙН ПРОГРАМА НАВЧАННЯ від Національної служби здоров’я  по темі «Клінічне кодування в українській системі ДСГ». Це важливо, оскільки з квітня 2020 року заклади охорони здоров’я переходять на нову модель фінансування, яка базуватиметься на кодуванні пролікованих випадків із застосуванням діагностично-споріднених груп. Якість кодування буде напряму впливати на обсяг фінансування закладів охорони здоров’я. 
Для того, щоб допомогти закладам підготуватися до кодування, відповідно до нових правил та стандартів кодування випадків у стаціонарі, Національна Служба Здоров’я України розробила Онлайн Програму навчання по темі «Клінічне кодування в українській системі ДСГ». Комплексну програму навчання допоможе підготуватись до запровадження нової моделі оплати послуг закладів охорони здоров’я на основі діагностично-споріднених груп (ДСГ). При переході до моделі оплати за пролікований випадок, якість кодування лікарів буде напряму впливати на обсяг коштів отриманих закладами охорони здоров’я від НСЗУ.
Ця програма допоможе лікарям навчитися кодувати діагнози та медичні втручання використовуючи Австралійську систему класифікації, яка найближчим часом буде імплементована як офіційна класифікація в Україні відповідно до нових правил та стандартів кодування випадків у стаціонарі.

Навчання складається з:

Цей онлайн курс дозволяє навчитися:

ВЕСТИ ОБЛІК ЗАХВОРЮВАНОСТІ ТА СМЕРТНОСТІ

Розуміння нових можливостей, що з’являються у закладів охорони здоров’я та конкретного лікаря у разі коректного ведення медичної документації на всіх етапах надання медичної допомоги. А також, як заповнення статистичних форм впливає на прогнозування розвитку ринку медичних послуг та планування видатків державного бюджету України на охорону здоров’я.

ПРАЦЮВАТИ З КЛАСИФІКАТОРАМИ ХВОРОБ ТА ВТРУЧАНЬ

Вміння використовувати Міжнародну класифікацію хвороб Австралійської модифікації (МКХ-10-АМ) для кодування медичних випадків у стаціонарі, а також розуміння принципу пошуку кодів в Австралійському класифікаторі медичних інтервенцій (АКМІ) є перепусткою до конкурентного ринку медичних послуг, де лікарі можуть отримати пропорційну винагороду за свої знання та вміння

ВНОСИТИ ПРАВИЛЬНІ ДАНІ ПРО ПРОЛІКОВАНИЙ ВИПАДОК

Розуміння алгоритму внесення даних є головною умовою для отримання від закладів охорони здоров’я комплексної та надійної інформації щодо наданої стаціонарної медичної допомоги, що є необхідною для оцінки результатів їх діяльності та розрахунку вартості пролікованого випадку за ДСГ.

КОДУВАТИ ВИПАДКИ У СТАЦІОНАРІ ЗА НОВИМИ СТАНДАРТАМИ

Навички використання загальних та деяких спеціальних стандартів кодування хвороб є необхідною умовою ведення медичних записів в рамках запровадження нової моделі оплати за надані послуги закладам охорони здоров’я на основі ДСГ.

КОДУВАТИ МЕДИЧНІ ВТРУЧАННЯ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ

Опанування основних та спеціальних правил кодування, дозволить лікарю швидко адаптуватися та правильно кодувати медичні втручання

ЗАСТОСОВУВАТИ БАЗОВІ ПРИНЦИПИ КЛІНІЧНОГО КОДУВАННЯ

Оволодіння поняттями та принципами клінічного кодування є необхідною передумовою для продуктивного сприйняття та подальшого глибшого опанування стандартів кодування хвороб і медичних втручань.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ можна на сайті НСЗУ за посиланням. 

Вимоги до медичних послуг, які будуть надаватися за Програмою медичних гарантій, розроблені для закладів (надавачів медичних послуг), які бажають укласти договір з НСЗУ. Для того, щоб укласти договір з НСЗУ медичному закладу необхідно виконати наступні кроки. Детальніше ознайомитися з кожним напрямком можна на сайті НСЗУ за посиланням. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора