A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне Некомерційне Підприємство "Михайлівська багатопрофільна лікарня" Михайлівської Селищної Ради Василівського Району Запорізької Області

Загальна інформація про КНП "Михайлівська багатопрофільна лікарня" МРР ЗО

Дата: 20.11.2018 22:20
Кількість переглядів: 912

До складу закладів охорони здоров’я входить КНП "Михайлівська Багатопрофільна Лікарня" МРР ЗО  з структурними підрозділами – поліклінічним, хірургічним, інфекційним, терапевтичним, пологовим, неврологічно-дитячим відділеннями, відділенням невідкладної екстреної медичної допомоги.

У 2014 році шляхом поділу Територіального медичного об’єднання Михайлівського району (надалі ТМО) було створений новий лікарняний заклад – КЗОЗ «Михайлівський центр первинної медико-санітарної допомоги», з 2018 року КНП «Михайлівський ЦПМСД» МРР ЗО. До складу КНП «Михайлівський ЦПМСД» МРР ЗО увійшли 14 лікарських амбулаторій та 4 фельдшерські пункти. В їх складі відповідно до прикріпленої кількості населення розгорнуто 21  територіальних дільниці. В 2017 році закрита 1 амбулаторія загальної практики сімейної медицини в зв’язку з відокремленням с. Старобогданівка.

Після реформування швидкої та екстреної медичної  допомоги Михайлівське відділення швидкої медичної допомоги входить складу Василівського відділення екстреної медичної допомоги яке входить до обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Запорізької обласної ради.

За 9 місяців 2018 року фінансування закладів охорони здоров’я Михайлівського району склало 25636973 грн.

Крім того залучено 1842718 грн. позабюджетних коштів, в тому числі надходили благодійні внески у вигляді медикаментів, паливо-мастильних матеріалів, інвентарю, медичного обладнання, продуктів харчування тощо.

Наприкінці 2013 року Центр первинної медико-санітарної допомоги виділено із складу ТМО в самостійну юридичну особу, на базі майна спільної власності територіальних громад Михайлівського району. Було проведено усі необхідні заходи у зв’язку з утворенням закладу.

Для забезпечення доступності клініко-діагностичного обстеження хворих на базі амбулаторій продовжив свою роботу підрозділ клініко-діагностичної лабораторії ТМО Михайлівського району в  с. Любимівка.

За 9 місяців 2018 року до лікарів району звернулось 152410 пацієнтів, з них: з приводу профілактичних оглядів – 69349 – 45,5 % (в 2017 році – 43,4 %), по захворюванням – 83061 – 54,5 %. Середній рівень відвідувань на одного жителя 5,5.

У 2016 році проведено оптимізацію ліжкового фонду ТМО. На даний час кількість ліжок складає 121. Відокремлене від хірургічного відділення терапевтичне відділення на 30 ліжок.

З метою виконання програм «Онкологія», «Репродуктивне здоров’я» та інш. забезпечується здійснення заходів профілактики онкологічної патології, впроваджено скринінгові програми раннього виявлення гінекологічних захворювань, ускладнень вагітності. Проводяться заходи щодо розширення профілактичних, лікувально-діагностичних та реабілітаційних технологій, спрямованих на оздоровлення жінок. Впроваджено довгостроковий моніторинг здоров’я жінок групи підвищеного ризику.

Забезпечується проведення обов’язкових періодичних профілактичних оглядів працюючого населення. Впроваджені стандарти діагностики, лікування та реабілітації онкологічних хворих.

Створено реєстри хворих на інфаркт міокарда, цукровий діабет, гіпертонічну хворобу. Згідно з даними реєстру зареєстровано 5044 хворих на гіпертонічну хворобу, в тому числі в сільській місцевості 2370; 896 хворих на цукровий діабет. Протягом 9 місяців 2018 року всьому дорослому населенню району проводилось вимірювання артеріального тиску (21805 особам, що складає 94,5 %).

Розроблені заходи по недопущенню материнської та зниженню малюкової смертності, попередженню інвалідності та загальної смертності населення. Рівень малюкової смертності за 9 місяців 2018 року складає 7,46 %о.

Протягом 2018 року вжито комплекс заходів, спрямованих на зупинення поширення епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу в рамках реалізації відповідних проектів програм, а також поліпшення діагностики та лікування онкологічних хворих. У той же час ситуація щодо захворювань на ці хвороби залишається складною.

Рівень захворюваності на туберкульоз виріс у порівнянні з 2017 роком з 30,7 на 100 тис. населення до 38,5. Епідемічна ситуація з ВІЛ/СНІДу у Михайлівському районі залишається напруженою, але рівень захворюваності (первинної) на ВІЛ-інфекцію в 2017 році складав 51,7 на 100 тис. населення, в 2018 році 24,5. Показник поширеності ВІЛ-інфекції складає 329,0 випадків (в 2017 р. – 376,0 випадків) на 100 тис. населення. В 2018 році зареєстровано 7 нових випадків ВІЛ-інфікованих ( в 2017 році – 15). Станом 10.10.2018 р. на обліку знаходяться 94 осіб в тому числі 4 дитини з ВІЛ-інфекцією.

Ситуація з онкологічною захворюваністю в районі залишається складною. В 2018 році виявлено 55 хворих з онкологічною патологією різної локалізації, в 2017 році – 74. Серед усіх онкологічних хворих 27 % особи працездатного віку. Смертність на онкологічні захворювання зменшилась з 20,4 до 19,9 на 10 тис. мешканців. Всього на диспансерному обліку в районі знаходиться 686 онкологічних хворих.

Проводиться моніторинг на захворювання крові в тому числі на злоякісні, впроваджено сучасні стандартні схеми діагностики та лікування.

Забезпечено 100% охоплення диспансерним наглядом хворих на цукровий діабет. Протягом року виявлено 78 пацієнтів з цукровим діабетом вперше. Всього на диспансерному обліку знаходиться 872 особи, у тому числі 2 дитини. Всі хворі забезпечені необхідними медичними препаратами та глюкометрами.

З метою поліпшення медичного обслуговування сільського населення  та організації праці медичних працівників закладів ТМО і ПМСД в їх роботі впроваджені інформаційні технології.

В травні 2018 року ТМО Михайлівського району пройшло акредитацію на підтвердження І атестаційної категорії.

Для оновлення та модернізації матеріально-технічної бази системи охорони здоров’я залучались кошти усіх джерел фінансування.

Проведений ремонт харчоблоку, кабінету «Довіра», частково хірургічного відділення, кабінету невропатолога.

Для покращення роботи кабінету «Довіра», кабінету ендокринолога, а також інформаційно-аналітичного відділу ТМО Михайлівського району придбані 4 комп’ютери.

Проведений тендер по заміні вікон головного корпусу.

Протягом 2018 року проводились поточні ремонти в АЗПСМ с. Бурчак, с.Братське, с. Високе.

Відповідно до поставлених задач МОЗ України ( в 1 півріччі 2018 року провести автономізацію підприємства, підключення амбулаторій до Інтернету, оснащення кожного лікаря комп’ютером, доукомплектування необхідним обладнанням відповідно до табелю оснащення, підключитися до електронної системи охорони здоров’я та 01.04.2018 по укладенню декларацій з населенням). Адміністрація ЦПМСД 2018 році завершила роботу щодо створення комунального некомерційного підприємства, продовжує роботу по укладенню договорів з населенням.

Відповідно до затверджених вимог до надавача  первинної медичної допомоги (одна із вимог це надання невідкладної допомоги в неробочі години та в святкові і вихідні дні) в грудні місяці при Михайлівському ЦПМСД відкрите цілодобове відділення невідкладної допомоги.

За період роботи відділення ( 9 місяців) було надано допомогу 1174 хворим вдома, та 129 хворим безпосередньо у відділення, 33 виклики були передані з центральної диспетчерської ШМД.

Одночасно з проведенням децентралізації в районі, відокремлюється Старобогданівка в Новобогданівську ОТГ, Старобогданівська АЗПСМ передається  під юрисдикцію Новобогданівської ОТГ створюється Плодородненська ОТГ,  яка делегує повноваження з надання первинної медико-санітарної допомоги Михайлівському  ЦПМСД.

Всі амбулаторії підключені до Інтернет мережі (за виключенням Мар’янівської – відсутні технологічні можливості) та 02.04. 2018 року лікарі центру розпочинають укладення декларацій з населенням району в електронній формі.

31 травня 2018 року рішенням 34 сесії районної ради затверджується статут КНП Михайлівський ЦПМСД. Так як за термінами подачі заяви до НСЗУ в першій черзі КНП «Михайлівський ЦПМСД» МРР ЗО не встигло, то активізована робота з укладенням декларацій. Зареєстрований статут, відкритий рахунок в банку, підготовлені документи на другу хвилю укладення договорів з НСЗУ.

Отримуємо за рахунок Світового банку обладнання на 230,626 тис грн., та комп’ютерну техніку на 1236 тис.грн.

На сьогодні лікарями центру укладено 21 тис. декларацій з населенням району (75%). Адміністрацією закладу розрахований фінансовий план закладу на 4 кв. 2018 року та 2019 рік.

З 10 січня 2019 року було реорганізоване  юридичну особу Територіальне медичне об’єднання Михайлівського району Запорізької області  шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство "Михайлівська багатопрофільна лікарня"

 

Пріоритетні завдання економічного і соціального розвитку на 2019 рік: 2.3. Підвищення якості і доступності медичної допомоги.

Основні завдання та заходи:

1. Покращення матеріально-технічної бази лікувальних закладів, у т.ч.:

  • придбання санітарного транспорту для КНП "Михайлівська Багатопрофільна Лікарня" МРР ЗО;

  • необхідна заміна ліфтів (35 років експлуатації);

  • зовнішнє утеплення головного корпусу;

  • придбання житла для медичних працівників;

  • оснащення комп’ютерною технікою медичних закладів.

2. Розвиток сучасної системи надання медичної допомоги дітям і матерям, спрямованої на зниження показників малюкової та материнської смертності.

3. Подальший розвиток інституту сімейних лікарів.

4. Зміцнення кадрового потенціалу закладів охорони здоров’я шляхом своєчасного підвищення кваліфікаційного рівня працівників, проведення роботи серед студентів щодо залучення їх до роботи в закладах охорони здоров’я.

5. Завершення укладення договорів з населенням.

6. Формування спроможної мережі первинної медичної допомоги.

7. Продовження системної роботи щодо профілактики та лікування соціально небезпечних хвороб, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо здорового способу життя.

 

Очікувані результати:

  • підвищення якості та доступності медичної допомоги населенню;

  • зниження:

    • рівня материнської смертності;

    • показника перинатальної та ранньої неонатальної смертності;

    • темпів розповсюдження та смертності від ускладнень серцево-судинних, судинно-мозкових, онкологічних та соціально-небезпечних хвороб.

Директор

КНП "Михайлівська Багатопрофільна Лікарня" МРР ЗО

І.В. Гайдаржі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора